Soldes d’été : 15% de remise sur vos plantes préférées ! JE FONCE

Skötselguide för din ananasbromeliad: Tips för en hälsosam växt

Guide d'Entretien pour votre Bromelia ananas : Conseils pour une Plante en Pleine Santé - La Green Touch

Laetitia Tavares |

Ananas Bromeliad, även känd som dekorativ ananas, är en fängslande tropisk växt som kan ge en exotisk touch till alla interiörer. Den är inte bara estetiskt tilltalande med sin fuskfrukt och ljusgröna blad, utan den är också relativt lättskött. Följ den här guiden för att säkerställa hälsan och skönheten hos din ananasbromeliad.

Ljus: Ananasbromeliad trivs i ljusa, indirekta ljusförhållanden. Placera den nära ett öst- eller västervänt fönster så att det får mjukt morgon- eller eftermiddagsljus. Undvik direkt exponering för middagssol, som kan bränna löven.

Vattna:Vattning är avgörande för hälsan hos Ananas Bromelia. Vattna jorden när de översta centimeterna är torra vid beröring, men undvik att lämna växten i stående vatten. Bra dränering är viktigt. Fyll dessutom den centrala rosetten av växten med vatten, förnya vattnet regelbundet för att undvika stagnation och utveckling av bakterier.

Fuktighet: Som en tropisk växt uppskattar ananasbromeliad hög luftfuktighet. Om luften i ditt hem är torr, särskilt på vintern, använd en luftfuktare eller placera krukan på en bricka med fuktiga småsten för att öka luftfuktigheten runt växten.

Temperatur: Ananasbromeliad trivs i temperaturer mellan 18°C ​​​​och 24°C. Undvik kalldrag, plötsliga temperaturförändringar och exponering för temperaturer under 15°C, vilket kan stressa växten.

Gödsling: Även om ananasbromeliad inte behöver mycket gödsel, kan du uppmuntra sund tillväxt genom att applicera en utspädd flytande tropisk växtgödsel en gång i månaden under växtsäsongen. Undvik att gödsla på vintern.

Omplantering: Plantera om din ananasbromeliad vartannat år eller när du märker att krukan börjar bli för liten för plantan. Använd en lätt, väldränerande krukjord, idealiskt formulerad för tropiska växter.

Blommande: Ananas Bromeliad blommar en gång i sitt liv, och producerar en karakteristisk falsk frukt som kan hålla i flera månader. Efter blomningen kommer föräldraväxten långsamt att börja minska, men nya skott (kallade socker) kommer att dyka upp vid basen. Dessa socker kan separeras och återplanteras för att föreviga växten.

Med sina eleganta blad och dekorativa frukt är Pineapple Bromeliad ett vackert och intressant tillskott till alla krukväxtsamlingar. Genom att följa dessa enkla skötseltips kan du njuta av denna tropiska växts exotiska skönhet i många år. Tveka inte att dela dessa tips med dina kunder för att hjälpa dem att lyckas ta hand om sin ananasbromeliad.

Du har ett problem med din ananasbromeliad ? Du hittar alla lösningar här

Du vill köpa en ananasbromeliad ? Nej problem här vår stjärna av ursprungliga växter här