Soldes d’été : 15% de remise sur vos plantes préférées ! JE FONCE

Vårens stjärnor: bästa utomhusväxter för en ljus trädgård

Les Stars du Printemps : Top Plantes d'Extérieur pour un Jardin Éclatant - La Green Touch

Laetitia Tavares |

Våren är förnyelsens årstid, då naturen återtar sina rättigheter och erbjuder oss ett bländande skådespel av färger och dofter. Nu är det perfekta tillfället att återuppliva din trädgård med ett urval av utomhusväxter speciellt utvalda för sin skönhet och spektakulära blomning på våren. Upptäck vårt urval av väsentligheter för en levande och färgstark trädgård.

1. Tulpanen: en regnbåge i trädgården En emblematisk symbol för våren, tulpanen finns i en mängd olika färger och former. Lätt att odla, den ger en omedelbar känsla av glädje till alla utomhusutrymmen.

2. Forsythia: A Yellow Fireworks Med sin tidiga blomning tillkännager Forsythia vårens ankomst. Dess ljusgula blommor täcker grenarna helt och ger en lysande show redan innan löven dyker upp.

3. Primrosan: färger och friskhet Primrosan är en av de första blommorna som lyser upp trädgården på våren. Dess varierande färger och enkla odling gör den till en favorit för border, stenträdgårdar eller som undervegetation.

4. Magnolian: Elegans och majestuositet Magnolior, med sina stora köttiga blommor, är sanna juveler i vårträdgården. Deras blomning, även om den är kort, är spektakulär och förvandlar trädgården till en levande målning.

5. Camellia: förfining och hållbarhet Camellian är uppskattad för sin vinter- eller vårblomning beroende på sorten och erbjuder en rad färger från rent vit till djupröd. Dess fina blommor kontrasterar mot det mörka, glänsande bladverket.

6. The Rhododendron: A Colorful Show Rhododendronen bländar med sina ljusa och voluminösa blomningar. Den föredrar sura jordar och, när den väl har etablerats, är den en fantastisk samlingspunkt i skuggiga trädgårdar.

7. Narcissuslökar: Vårens söta doft Påskliljor, med sina trumpetblommor och delikata doft, är perfekta för att skapa färgglada mattor. De naturaliseras lätt och återkommer i större antal varje år.

Genom att integrera dessa vårstjärnor i din trädgård säkerställer du en exteriör med liv och färg från säsongens första dagar. Varje utvald växt kommer att ge sin egen unika touch och förvandla din trädgård till en oas av lugn och skönhet. Låt dig inspireras av naturen och skapa ett utomhusutrymme där varje besök är förtrollande.

Upptäck vår samling av utomhusväxter här