Soldes d’été : 15% de remise sur vos plantes préférées ! JE FONCE

Trädgårdssaker: Utomhusväxter för mars, april och maj

Les Incontournables du Jardin : Plantes d'Extérieur pour Mars, Avril et Mai - La Green Touch

Laetitia Tavares |

När soliga dagar återvänder vaknar trädgården sakta ur sin vintersömn. Nu är det perfekta tillfället att förbereda ditt grönområde för den kommande växtsäsongen. Varje månad, från mars till maj, erbjuder en unik möjlighet att plantera, ta hand om och odla olika växtarter. Låt oss tillsammans upptäcka vilka växter som kan användas för att försköna din trädgård under våren.

Mars: Trädgården vaknar

  • Vårlökar: Det är dags att se krokusarna, påskliljorna och tulpanerna som planterades förra hösten, blomma. Deras explosion av färger tillkännager vårens nära förestående ankomst.
  • Perenner: Vissa perenner, såsom primula och hellebores (julrosor), börjar blomma i mars och ger en touch av färg under kala buskar.
  • Blommande buskar: Mars är också månaden då forsythia och kamelia visar sina spektakulära blommor och ger livfulla scener av gult och rosa.

Mars Tips: Det här är sista gången att beskära buskar och rosenbuskar innan växtsäsongen börjar på allvar.

April: Blomstrande

  • Annuals: April är den perfekta tiden att börja så ettåriga som kosmos, zinnias och solrosor i marken, som kommer att blomma hela sommaren.
  • Perenner: Plantera perenner som lupiner, delphiniums och pioner för imponerande blomningar senare under säsongen.
  • Fruktträd: Körsbärsträd, äppelträd och andra fruktträd blommar och utlovar en välsmakande skörd för de kommande månaderna.

Avrils tips: Börja gödsla dina växter för att stödja deras tillväxt under denna period av intensiv aktivitet.

Maj: Fullblommande

  • Grönsaker: Det är dags att plantera sommargrönsaker som tomater, zucchini och paprika, efter den senaste frosten.
  • Aromatiska växter: Berika din trädgård eller balkong med aromatiska örter som basilika, mynta eller timjan, perfekt för dina sommarkök.
  • Rosenbuskarna: Rosenbuskarna börjar sin första stora blomning, fyller luften med sina delikata dofter och dekorerar trädgården med sina ljusa färger.

Maj Tips: Se till att vattna dina växter regelbundet, särskilt om våren är torr, för att uppmuntra till en sund och robust utveckling.

Upptäck våra vackraste friluftsväxter här

Om du följer naturens rytm genom att välja växter anpassade till varje vårmånad, kan du njuta av en livlig och färgstark trädgård. Mars, april och maj är nyckelmånader för att etablera grunden till en blomstrande trädgård, som kommer att fortsätta växa och försköna din uteplats under hela året. Så tveka inte att lägga händerna i jorden och välkomna våren med en trädgård full av liv!