Soldes d’été : 15% de remise sur vos plantes préférées ! JE FONCE

De 7 inomhusväxterna att ha hemma i april

Les 7 plantes d'intérieur à avoir chez soi au mois d'avril - La Green Touch

Laetitia Tavares |

Med vårens ankomst är det dags att fräscha upp ditt vardagsrum med en touch av grönska. April är den perfekta månaden för att införliva inomhusväxter som inte bara kommer att försköna ditt hem utan också hjälper till att rena luften och förbättra ditt humör. Här är vårt urval av de 7 viktiga inomhusväxterna för denna april månad.

1. Pothos (Epipremnum aureum)

Lätt att underhålla, Pothos är perfekt för nybörjare trädgårdsmästare. Denna vinstock kan frodas i lite ljus och kräver måttlig vattning, vilket gör den till ett idealiskt val för alla hörn av ditt hem. Dess långa lummiga stjälkar kommer att ge en touch av naturen utan att kräva mycket uppmärksamhet.

2. Sansevieria

Även känd som "svärmors tunga", är Sansevieria en tålig växt som kan överleva med lite ljus och vatten. Dess upprättstående, räfflade löv gör den till ett elegant, modernt tillskott till alla vardagsrum. Dessutom är den känd för sin förmåga att rena luften.

3. Aloe Vera

Aloe Vera är inte bara bra för huden, det är också en suverän krukväxt. Den föredrar soliga platser och kräver lite vattning, vilket gör den lättskött. Dess avgiftande egenskaper och dess förmåga att hjälpa till att läka mindre brännskador gör den till en växt med dubbla användningsområden.

4. Ficus Elastica

Ficus Elastica, eller "gummi", är en majestätisk växt som kan lägga till en riktig fokuspunkt till ditt utrymme. Den föredrar starkt indirekt ljus och kräver måttlig vattning. Dess stora, glänsande blad är inte bara vackra utan hjälper också till att rena luften.

5. Monstera

Med sina perforerade löv är monstera en klätterväxt som omedelbart tillför en touch av värme till din inredning. Lättskött, den anpassar sig väl till varierande ljusnivåer och föredrar lätt fuktig jord.

6. Calathea

Calathea är känd för sina vackert utsmyckade löv, som verkligen kan få din inredning att piffa upp. Den trivs i en fuktig miljö och föredrar att vara borta från direkt solljus, vilket gör den till ett utmärkt val för badrum eller kök.

7. Chlorophytum (spindelväxt)

Äntligen, Chlorophytum, eller spindelväxten, är känd för sin lätthet att underhålla och sin snabba tillväxt. Dess långa gröna och vita blad ger ljus och fräschör till din interiör, och den är utmärkt för att rena luften.

Att införliva dessa växter i ditt hem i april gör att du inte bara kan försköna ditt bostadsutrymme utan ocksåförbättra kvaliteten på din inomhusluft. Kom ihåg att att ta hand om växter också innebär att ta hand om sig själv. Så varför inte börja din samling av krukväxter idag ?

Upptäck de mest populära krukväxterna för tillfället här