Soldes d’été : 15% de remise sur vos plantes préférées ! JE FONCE

De 10 mest spektakulära Clematis-sorterna för din trädgård

Les 10 Variétés de Clématite les Plus Spectaculaires pour votre Jardin - La Green Touch

Laetitia Tavares |

Klematis, med sina bländande blommor och kraftiga tillväxt, är ett populärt val bland trädgårdsmästare som vill lägga till vertikal färg till sitt utomhusutrymme. Varje sort har sin egen charm och blomningstid, och erbjuder en palett av färger och former. Här är vårt urval av de 10 vackraste sorterna av klematis för att förvandla din trädgård till ett fängslande spektakel.

1. Klematis 'Nelly Moser' Med sina stora rosa blommor med lila ränder och hjärtat av kontrasterande ståndare är 'Nelly Moser' en vår- och sommarblommande sort, idealisk för halvskuggiga exponeringar.

2. Clematis 'Jackmanii' Denna klassiska sort erbjuder ett överflöd av djuplila blommor hela sommaren. 'Jackmanii' är perfekt för nybörjare trädgårdsmästare på grund av dess tålighet och enkla odling.

3. Klematis 'Presidenten' De intensivt blå sammetslena blommorna hos 'Presidenten' dyker upp från sen vår till sommaren. Denna sort är känd för sin upprepade blomning på hösten om den beskärs efter den första blomningen.

4. Klematis 'Montana Rubens' Denna snabbväxande klematis är känd för sin spektakulära blomning av små, doftande rosa blommor på våren. 'Montana Rubens' är idealisk för att snabbt täcka pergolor eller spaljéer.

5. Clematis 'Princess Diana' Unik för sina tulpanrosa klockformade blommor, 'Princess Diana' är en produktiv sort som blommar hela sommaren och ger en touch av elegans till alla trädgårdar.

6. Clematis 'Henryi' Känd för sina imponerande rena vita blommor, 'Henryi' är en tålig sort som blommar på försommaren. Dess stora blommor är en utmärkt kontrast till dess mörkgröna bladverk.

7. Clematis 'Niobe' 'Niobe' erbjuder sammetslena, djupröda blommor med en gyllene mitt, vilket skapar en dramatisk visning från sen vår till sommar. Detta är en utmärkt sort för krukor eller små utrymmen.

8. Clematis 'Arabella' Som en av de sällsynta icke-klättrande klematisarna har 'Arabella' blålila blommor hela sommaren. Den är perfekt som marktäckare eller i hängande korgar.

9. Clematis 'Warszawska Nike' Med sina överdådiga mörklila, nästan svarta blommor är 'Warszawska Nike' en sen sort som blommar på sommaren och fortsätter till hösten.

10. Clematis 'Pilu' (även känd som 'Little Duckling') Liten men mäktig, 'Pilu' är känd för sina bedårande tvåfärgade ljusrosa och krämfärgade blommor. Detta är ett utmärkt alternativ för trädgårdsmästare med begränsat utrymme.

Klematis är vackra och mångsidiga tillägg till alla trädgårdar, som kan förvandla vanliga strukturer till levande mästerverk. Oavsett om du letar efter ljusa färger, doftande blommor eller långvariga blommor, finns det en klematisvariant som passar alla önskemål. Utforska dessa sorter för att hitta de som fångar ditt hjärta och berikar ditt utomhusutrymme.

Upptäck vår klematiskollektion här