Soldes d’été : 15% de remise sur vos plantes préférées ! JE FONCE

De 10 bästa fruktbuskarna för att berika din trädgård

Le Top 10 des Arbustes Fruitiers pour Enrichir votre Jardin - La Green Touch

Laetitia Tavares |

Att lägga till fruktbuskar i din trädgård är ett bra sätt att njuta av färsk frukt samtidigt som du förskönar ditt utomhusutrymme. Från vårblomning till sommar- eller höstskörd ger dessa buskar fördelar året runt. Här är vårt urval av de 10 bästa fruktbuskarna som lovar att förvandla din trädgård till ett riktigt fruktparadis.

1. Hallonträdet (Rubus idaeus) Lätt att odla, hallonträdet producerar läckra röda eller gula bär. Välj evigt bärande sorter för en skörd från försommar till höst.

2. Svarta vinbär (Ribes nigrum) Denna rustika buske erbjuder klasar av svarta bär, rika på vitaminer. Svarta vinbär är perfekta till sylt, juice eller desserter.

3. Krusbäret (Ribes) Med sina sorter med röda, vita eller rosa frukter är krusbäret uppskattat för sin enkla odling och sin produktivitet. Röda vinbär är utmärkta i gelé eller i bakverk.

4. Dvärgäppelträdet (Malus domestica) Idealiskt för små trädgårdar, dvärgäppelträdet producerar riktiga äpplen på en kompakt buske. Det finns många sorter, anpassade till olika klimat.

5. Dvärgkörsbärsträdet (Prunus cerasus) I likhet med dvärgäppelträdet låter dvärgkörsbärsträdet dig skörda körsbär även på ett litet utrymme. Välj en självfertil sort för bättre fruktsättning.

6. Blåbärsträdet (Vaccinium) Älskat för sina smakrika bär och sina vackra höstfärger kräver blåbärsträdet sur, väldränerad jord. Det finns sorter som passar nästan alla områden.

7. Fikonträdet (Ficus carica) Fikonträdet kan odlas i marken i varma områden eller i krukor i kallare områden. Dess söta frukter är en njutning färska eller torkade.

8. Goji (Lycium barbarum) Denna trendiga buske är uppskattad för sina näringsrika bär, ofta kallade superfrukter. Goji är motståndskraftig och tolererar torka väl när den väl har etablerats.

9. Mandelträdet (Prunus dulcis) Med magnifik tidig blomning producerar mandelträdet mandel, en mycket populär torkad frukt. Det kräver ett ganska varmt och torrt klimat.

10. Kiwin (Actinidia deliciosa) Med sina kraftiga vinstockar är kiwin mer av en klättrare än en buske. Det kräver ett stabilt stöd och en manlig sort för att pollinera honväxterna och producera frukt.

Oavsett om du har en stor trädgård eller ett litet utrymme finns det en fruktbuske som passar dina behov. Genom att välja bland dessa tio alternativ kan du njuta av färsk frukt, förbättra estetiken i din trädgård och till och med locka vilda djur. Plantera, sköta och skörda snart frukterna av ditt arbete!

Upptäck vår samling av fruktbuskar här